Afval groot of klein, een oplossing ervoor is heel fijn!

admin

19 september 2023

Soms kun je je wel eens verliezen en vergissen in het afval dat je maakt. Daarom is het handig om te weten wat voor container past bij de afval die je maakt.

Hoe je het opslaat en wegbrengt hangt natuurlijk af van wat voor afval. Zo worden deze opgesplitst in soorten afval en wordt van dat gekozen wat het beste is. Voor de standaard dingen zijn algemene oplossingen voor, maar voor bepaalde zaken zijn er ook verschillende soorten oplossingen. Daarom hier even alles op een rijtje.

Container voor thuis

Een container voor thuis zijn normaalgesproken al aanwezig in huis. De grijze container is er altijd. Dit is voor afval dat niet gescheiden kan worden, kan gezien worden als de ‘allround’ container.  Daarnaast heb je een groene container, voor al je etensresten, groente- en fruitresten en tuinafval. Blauw en oranje zijn ook opties die er kunnen zijn. Blauw is voor papier en karton, oranje is voor plastic, blik en drinkpakken. Voor de echte duurzame mensen onder ons, die al het afval willen scheiden, zijn alle 4 een must voor het huishouden.

Groot huishoudelijk afval

Er zijn ook soorten afval die te groot zijn voor je conventionele container. Mocht dit het geval zijn dan kan je contact opnemen met de GAD. Hier kan je afval door laten ophalen of het hier naartoe brengen. Hier moet je denken aan grote huishoudapparatuur, kapotte meubels en grote tuinafval.

Container voor het grote werk

Heb je grote hoeveelheden die je moet vervoeren of opslaan, kun je kiezen om een grote container te huren. Laat je niet afschrikken door de naam grote container. Deze zijn beschikbaar in verschillende varianten. Dus voor een particulier kan een container ook heel aantrekkelijk zijn. Een container kan dus zowel voor transport en opslag gebruik worden. Tijdens een project is dit dus een hele efficiënte middel om af te komen van je afval. Daarom is een container huren voor grote aantallen afval een must!

Voor elke soort afval is een oplossing. Kijk daarbij eerst wat voor soort afval en dan kan je kijken wat voor container er bij past. Hierdoor kunnen we gezamenlijk werken aan een gezonde en duurzame toekomst!