Tips voor het reinigen van je laminaatvloer

admin

19 september 2023

Wanneer je een glas rode wijn op je nieuwe laminaatvloer laat vallen, dan is dit natuurlijk bij lange na niet zo erg als wanneer dit over je nieuwe tapijt is. Dan is professionele tapijtreiniging vaak de enige mogelijkheid om deze vlekken te kunnen verwijderen. Met een laminaatvloer ligt dit natuurlijk net even iets anders. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het reinigen en ook onderhouden van je laminaatvloer.

Stap voor stap

Om je vloer te kunnen onderhouden, zijn er een aantal basisprincipes om je aan te houden. Je zult zien dat wanneer je dit netjes wekelijks of maandelijks doet, je vloer veel langer mooi blijft. Iets waar we het natuurlijk uiteindelijk allemaal voor doen. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen.

 • Verwijder stof en grove vuildeeltjes met een stofzuiger met een zachte borstel. Gebruik de zachte borstel om stof en grove vuildeeltjes op te zuigen zonder de afwerking van de vloer te beschadigen.
 • Gebruik een microvezeldoek of een speciaal laminaat vloerreiniger om de vloer nauwkeurig schoon te maken. Wrijf de vloer licht in met een schoon, vochtig microvezeldoek of spray de vloer met een laminaatvloer reinigen en wrijf de vloer schoon met een microvezeldoek.
 • Zorg ervoor dat je geen teveel water gebruikt. Te veel water kan de laminaatvloer doen opzwellen of beschadigen. Gebruik een vochtige doek of spray de vloer met een kleine hoeveelheid water en wrijf de vloer schoon. Droog de vloer vervolgens af met een droge doek.
 • Voorkom dat vocht op de vloer terechtkomt. Dit kan leiden tot vlekken of beschadiging van de laminaatvloer. Plaats een matje of doek onder waterkannen of andere voorwerpen die lekken.
 • Gebruik geen schurende of agressieve reinigingsmiddelen. Dit kan de afwerking van de laminaatvloer beschadigen. Gebruik alleen milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn bedoeld voor laminaatvloeren.
 • stofzuig of veeg regelmatig de vloer, dit helpt om stof en grove vuildeeltjes te verwijderen en kan voorkomen dat er zich vuil ophoopt.

Maak gebruik van een laminaatvloer reiniger

Waar je voor een vlek in je prachtige nieuwe tapijt een tapijtreiniger huren moet, hoeft dit bij het reinigen van je laminaatvloer natuurlijk niet. Er zijn verschillende soorten reinigers die speciaal zijn ontworpen voor laminaatvloeren, hieronder een aantal voorbeelden:

 1. PH-neutrale reinigers: Deze reinigers zijn speciaal ontworpen voor laminaatvloeren en zijn PH-neutraal. Ze zorgen voor een grondige reiniging zonder de afwerking van de vloer aan te tasten.
 1. Microvezeldoeken: Microvezeldoeken zijn zachte, absorberende doeken die speciaal zijn ontworpen voor laminaatvloeren. Ze verwijderen stof en vuil grondig zonder de afwerking van de vloer aan te tasten.
 1. Spray reinigers: Spray reinigers zijn speciaal ontworpen voor laminaatvloeren en zorgen voor een grondige reiniging zonder de afwerking van de vloer aan te tasten. Spray de reiniger op de vloer en wrijf de vloer schoon met een microvezeldoek.
 1. Vloeibare reinigers: Vloeibare reinigers zijn speciaal ontworpen voor laminaatvloeren en zorgen voor een grondige reiniging zonder de afwerking van de vloer aan te tasten. Giet een kleine hoeveelheid reiniger op een doek en wrijf de vloer schoon.
 1. Traditionele huishoudelijke reinigers: Er zijn ook traditionele huishoudelijke reinigers die kunnen worden gebruikt voor laminaatvloeren. Let wel op dat je altijd een klein beetje reiniger gebruikt en dat je de vloer goed afspoelt met schoon water na het reinigen.

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de reiniger te volgen en om te testen op een onopvallende plaats voordat je de reiniger op de gehele vloer gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid reiniger te gebruiken en om de vloer goed af te drogen na het reinigen.